Lørdag 20.juli – Bakgårdskonsert Knut Hem og Terje Kinn

Terje Kinn og Knut Hem har laget seg en akustisk duo I bluesens landskap. Vi snakker ikke bluesen fra Chicago som omhandler det å våkne om morran å kjenne seg skikkelig dårlig, nei da her omhandler det sjarlataner og døgenikter som ”Champagne Charlie” som var en uforbederlig kvinnebedårer, eller ”Annies lover” som egentlig ikke brød seg så mye om Annie men mest om fugler og dyr, ”Richland woman” som syntes alt gikk an å flørte med bare det rørte på seg osv, vi snakker altså om Mississippi delta blues ispedd guttas egne betraktninger og tolkninger av sjanger og innhold. Kanskje en blues om å vente så lenge at man ikke er helt sikker på hva man venter på og ender opp med å ønske seg brennevin nok til å drukne I av kjedsommelighet, hvem vet.

 

Knut Hem og Terje Kinn har reist hele Norges land rundt utallige ganger I Øystein Sunde sitt band ”Meget I Sløyd” og det var på disse turneene at det oppstod en trang til å sitte på hotellrommene, I garderoben eller I turnebussen og utforske denne noe egenartede sjangeren som altså kalles Mississippi delta blues.

Kombinasjonen Dobro og akustisk gitar samt en stomp box på høyrefoten og uklanderlig påkledning viste seg å være passelig backing for avsynging av disse fantastisk innholdsrike låtene.

Oppfinnsomheten I Knuts dobrospill kommer til sin rett her og han utfordres til stadighet av Terjes gitargroove og verbale sidesprang, det er mye glede å formidle I denne bluesen, det er også mye av alt det andre som bluesen er kjent for og som disse gutta har bragt på bane fra turnelivet, her gjelder det å henge med, det er duket for en akustisk konsert med blues ala Hem og Kinn.